Ganesha klank

Resonantie therapie / Klankontspanning / Klankcoaching

Resonantie therapie bij traumaverwerking hulpverleners

Ganesha

Ganesha klank, de diepere betekenis.

Ganesha (ook wel Ganesh) is een Hindoestaanse god, die hindernissen weg neemt. Hij is de opruimer van obstakels in het leven en is tevens de beschermheilige voor reizigers. Tot Ganesh wordt gebeden als men aan iets nieuws wil beginnen. Ganesh wordt afgebeeld als een figuur met grote blote buik, een olifantenhoofd en tussen zijn ogen, boven zijn slurf, staat het Ohm teken. Ohm is de klank, de vibratie waaruit het heelal is ontstaan. 

De keuze voor de naam Ganesha was voor mij helder. Op een kruispunt van wegen, waarin ik jaren geleden de keuze maakte om mijn passie te volgen en met klank en resonanties te gaan werken, richtte ik mij tot Ganesha mij te helpen op mijn pad. Niet alleen het pad om daadwerkelijk met klank te gaan werken, maar ook het pad van mijn eigen spirituele ontwikkeling. 

De klank, de Ohm klank (spreek uit als Aum) wordt veelal gebruikt in mantra's, zoals bijvoorbeeld Ohm Mani Padme Hum. Het is de klank waaruit alles is ontstaan. De klank uit het heelal. De basis. De Ohm klank reciterend brengt je in een meditatieve staat van bewustzijn. 

Het werken met klank, onder bescherming van Ganesha, die mijn pad vrij maakt op mijn spirituele pad, dat is de combinatie die ik gekozen heb in de naam Ganesha Klank.

Namaste.