Ganesha klank

Resonantie therapie / Klankontspanning / Klankcoaching

Resonantie therapie bij traumaverwerking hulpverleners

Macho's in resonantie

Het beroep van brandweerman, politieman en uiteraard ook vrouw, wordt gerelateerd aan stoere machoberoepen. Maar wist je dat de situaties en uitdagingen waar je in dit beroep in terecht komt kunnen zorgen voor het vast komen te zitten van je energie? Dat je vast loopt? Wist je dat klank en resonantie dat kan voorkomen?

Werken bij de brandweer of politie is stoer. Sterke macho mensen, zo wordt deze beroepsgroep al decenia lang beoordeeld. En vaak, dien je werkend in dit beroep ook zo te functioneren, want wat heeft iemand die hulp nodig heeft nu aan een niet functionerende of huilende brandweerman in het heets van de strijd ? Vroeger was het not done om met collega's te praten over de dingen die je zag tijdens je dienst. Want dan was de kans groot niet geacepteerd te worden. Je deed je werk, terug naar de post, voertuigen weer in orde maken, kop koffie met stoere verhalen en weer naar huis. Thuis wilde je ook niet in diep detail de gebeurtenissen met je partner of gezin delen. Dus hield je je mond en ging je over tot de orde van de dag. Vaak kon het dan zo maar ineens zijn dat tijdens een uitruk het bekende emmertje ineens over liep. Dat het juist door een gebeurtenis te veel werd. Stress, burn out en in het ergste geval, een ander mens worden. 


Dingen die in ons leven een diepe indruk maken, geven we een plek. De gebeurtenis wordt verwerkt. Maar ook daadwerkelijk? Of alleen maar aan de oppervlakte? En steeds komt er iets bij. Je krijgt vage klachten. Misschien wel een plek in je lichaam waar het wat beurs voelt, zonder verklaarbare reden. Of voel je ergens een druk, of is er juist geen energie. Je functioneert niet meer lekker. Maar, je bent stoer, niet zeuren, door gaan. Want dat zit in je systeem. Totdat je lichaam echt zegt, nu stop.

Als je een steen in het water gooit, ontstaan er rimpels in het water. Golfjes. De steen geeft een trilling waardoor het water in beweging komt. Kun je je voorstellen, dat als er op een bepaalde plek op je lichaam trilling gebracht wordt, je hele waterhuishouding, we bestaan immers voor 80 % uit vocht, in beweging komt? Vastzittende stress, energie, blokkade, in die golfbeweging die trilling geeft wat losser, of helemaal los komt? Eindelijk ruimte geeft. Dat er iets opgelost wordt wat je al heel lang mee draagt?

Ik ben zelf brandweerman, weet hoe het in het veld is, en sta met beide benen op de grond. Ik spreek de taal van de hulpverlener en kan goed aan je uit leggen wat ik doe, en hoe resonanties werken. En het belangrijkste, wat die voor jou kunnen betekenen.

Zorg er voor dat je niet vast loopt in je mooie beroep. Zorg dat gebeurtenissen verwerkt worden zodat je er geen last van krijgt ooit. Nieuwsgierig ? Je bent van harte welkom !