Ganesha klank

Resonantie therapie / Klankontspanning / Klankcoaching

Resonantie therapie bij traumaverwerking hulpverleners

Voorstellen

Mijn naam is Bart Cox (1971) en woon in Overloon, net over de grens met Limburg. Van beroep ben ik brandweerman. Een bijzonder mooie roeping. Ik sta met beide benen op de grond, maar toch, al weer heel wat jaren geleden, merkte ik dat er een gemis was. Ik wilde naast dat "stoere" beroep, ook meer ruimte geven aan de gevoelsmens in mij. Ik ging op zoek, op ontdekkingstocht naar dat andere deel van mij en raakte gepassioneerd door de klank van klankschalen. Naast de schoonheid van klank ontdekte ik zelf wat voor een ontspannende en heilzame werking een klankmassage op mijn lichaam en geest teweeg bracht. Het gaf mij rust en zorgde voor innerlijke groei. Stress kreeg ik onder controle. Oude zaken kon ik loslaten. Er kwam ruimte voor vernieuwing.


Met deze eigen ervaring ging ik mij verdiepen in de werking van klank op het menselijk lichaam en startte begin 2010 met de opleiding Peter Hess Klankmassage aan de Nederlandse Peter Hess Academie voor Klankmassagetherapie (geaccrediteerd door de stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen). Deze opleiding heb ik met succes afgerond.

Om nog diepgaander met resonanties te kunnen werken ben ik mij gaan toespitsen op de Ohm resonantietherapie. Het is een resonantie techniek waarbij met behulp van speciale stemvorken meridianen en energiepunten beter door kunnen gaan stromen. Daardoor kan je lichaam haar toxines en gifstoffen beter loslaten. Deze methode combineert vervolgens naast de stemvorken, ook Tibetaanse en kristallen klankschalen en de gong om zo lichaam en geest in balans en de juiste energie te brengen. Om de laatste ontwikkelingen op dit gebied te blijven volgen en daardoor steeds vernieuwend bezig te zijn, volg ik nog steeds diverse vervolgintensives in het kader van deze resonantietherapie.

Vanwege mijn kennis en ervaring in de hulpverlenende beroepsgroepen, heb ik mij ook ten doel gesteld hulp te bieden aan het verwerken van traumatische ervaringen van hulpverleners. Juist omdat ik dezelfde taal spreek, weet wat het is dit mee te maken en welke impact het op je als hulpverlener kan hebben, kan ik met resonantie-therapie zowel bezig zijn met verwerking van trauma, als ook preventief hulpverleners beter leren omgaan met een mogelijke traumatische ervaring.

Ik heb aangesloten bij de Europese beroepsvereniging Europaischer Fachverband Klank - Massage - Therapie e.V. lidnummer 1746.

Deze beroepsvereniging zet zich in voor de wetenschappelijke onderbouwing van klankmassage, organiseert congressen en geeft een vaktijdschrift uit.